Optocht

OPTOCHT

OPTOCHT 2023


Na twee jaar zonder optocht lijkt het de commissie ontzettend leuk om een andere weg in te slaan, letterlijk en figuurlijk! Een figuurlijke weg waarin wij willen integreren met Kloostervelden en jeugd willen oproepen om, samen met hun ouders, enthousiast mee te doen.


Letterlijk een andere weg inslaan omdat de optocht dit jaar vanaf De Broeders op Kloostervelden gaat starten en dan vanuit daar, via de Ten Brakeweg, naar het Dorpshuis Valentijn te trekken.


We willen iedereen met een kar, skelter, step, bolderkar, noem maar op, uitdagen om iets creatiefs te bedenken om mee te lopen en/of rijden. Tevens bieden we de ruimte om je knots gek te verkleden en individueel mee te lopen. Of je bedenkt met een groepje iets.


Voor het eerst willen we iedereen vragen om in de derde week van januari een ontwerp in te dienen bij Peer Scheepers (Schutboei 17), uitgetekend op een A4 of A3 formaat.

Voor de beste 3 ontwerpen geven wij een leuk prijsje. Volwassenen mogen natuurlijk ook meedoen en wij als commissie willen graag in januari meedenken met jullie ontwerp. Bovendien hebben we voor groepen en wagens startprijzen van 25 to 100 Euro! En iedereen kan nog een geldprijs winnen!


De route is: opstellen De Broeders (Dokter Ruttenpark) – Sparrenlaan – Ten Brakeweg – Past. Thijssenlaan – Valentijn en ontbinden voorbij de Pompendreef.


Tevens verzoeken wij de inwoners die aan de route zitten hun auto niet direct langs de weg te

parkeren dit om eventueel schade te kunnen voorkomen.


Meld je aan via het deelnameformulier. Vergeet niet om het optochtreglement goed te lezen op bovenstaande site zodat je kunt zien wat wel en niet is toegestaan.


De optocht vertrekt om 14.11 uur en de prijsuitreiking is rond 17.00 uur in het Dorpshuis.


Optochtcommissie C.V. De Ossedrijvers